Kako oživiti sobnu biljku


Već neko vrijeme gledaš u kutu sobe ofucali fikus, no nemaš blage veze kako ga vratiti u život? Budi bez brige uz ove profi savjete naučit ćeš kako njegovati svoju sobnu biljku koristeći namirnice za koje sam uvjerena da imaš kod kuće.

Prvi savjet možda i nije revolucionaran, no zna učiniti čuda, a riječ je o vodi ili H2O – samo je apliciraj barem jedanput tjedno i uspjeh je zagarantiran.

Ukoliko voliš pivo slobodno ga podijeli sa svojim zelenim prijateljem kojemu neće smetati ni ustajalo pivo nakon tuluma. Sve što trebaš je dodati ga vodi za zalijevanje u omjeru 1:1 i dobro promiješati. Dobivenu tekućinu možeš koristiti i za brisanje listova od čega će postati sjajno zeleni. Uz pivo idealno gnojivo za biljke je i mineralna voda, te crni čaj kao i iskorištene filter vrećice od čaja, pa ih nemoj bacati već recikliraj.

Sljedeća na listi je, za mnoge neizostavni jutarnji napitak, kava. Umjesto da ostatke kave baciš, zalij njome cvijeće. Učinak će biti veći ako je zaslađena jer će šećer u supstratu aktivirati faunu, a osim toga efekt gnojiva postići će se visokom razinom kalija iz kave koji će ojačati obrambeni sustav biljke.

Želim tebi i tvojoj biljčici svu sreću!

tipibiljka

foto: http://flic.kr/p/8EE2nk, http://uncommonhuman.wordpress.com/tag/employee-retention/

Što misliš o ovom triku?