Čišćenje organizma od toksina i teških metala


Znaš li da smo svi toksični? Znamo da zvuči zastrašujuće, ali je i živa istina!

Toksine ne možeš izbjeći jer su svuda oko nas i zajedno sa teškim metalima zagađuju, vodu, zrak i hranu. Uz to, većina nas, svakodnevno koristi razne proizvode za osobnu higijenu, kao i kozmetiku, koji su prepuni vrlo opasnih kemikalija.

Jednom kada uđu u organizam, otrovi i teški metali gomilaju se u kostima, tkivu i organima, a tijelo ih ne može izbaciti bez naše pomoći.

Srećom pa u prirodi uvijek postoje stvari s kojima si možemo pomoći. U ovom slučaju rješenje problema su kelati – agensi koji na sebe vežu teške metale i toksine. Naravno, postoje i sintetički kelati, no oni često imaju i negativan utjecaj na organizam te razne nuspojave.

Krenimo redom:

1. Klorofil iliti zeleni pigment sadrže zelene biljke (zeleno povrće, voće i alge), ima razne blagotvorne učinke, a jedna od njih je i da je sjajan čistač organizma. Jedan je od najvažnijih prirodnih kelata jer ima veliku sposobnost vezanja teških metala poput žive. Primjerice, nakon uklanjanja amalgamskih plombi preporuča se terapija klorofilom. Budi zdrav(a) – jedi zeleno!

2. Amalgamske ili crne plombe:Ako ih imaš ukloni ih čim prije jer sadrže spoj žive sa drugim materijalima poput bakra, kositra, cinka. Iako se smatralo da u kombinaciji sa ovim materijalima živa postaje “neaktivna” testovi su pokazali da osoba sa amalgamskim plombama ima 4-6  puta veću koncentraciju žive u dahu od osobe bez njih.

Živa je opasna jer se nakuplja u plućima, bubrezima, jetri i želucu i utječe na njihov rad. Najopasnija je ako dospije u mozak, jer je neurotoksična. Nakon vađenja plombi, odradi čišćenje klorofilom ili nekim drugim prirodnim kelatom-

3. Korijandar  je jedan od najmoćnijih i najjeftinijih načina čišćenja organizma od toksina. Istraživanja su pokazala da uz živu veže i mnoge druge teške metale na sebe. Zato dodaj korijander u svoju prehranu, uzgajaj ga sam i svježeg stavljaj u juhe, salate, i jela od povrća, a možeš napraviti i pesto.

pesto od korijandera

  • 1 češanj češnjaka
  • 1/2 čaše badema ili indijskih oraščića
  • 1 čaša lišća svježeg korijandera
  • 2 žlice soka limuna
  • 6 žlica maslinovog ulja
  • morska sol

Korijander i ulje dobro samelji u blenderu, dodaj ostale sastojke i melji dok ne dobiješ glatku smjesu. Ako je potrebno, dodaj malo vode. 

4. Zelena glina ima iznimno velike ljekovite sposobnosti, a to je i jedan od razloga zašto se za liječenje koristi još od vremena starih Egipćana i Grka.

Kupka sa zelenom glinom je vrlo jednostavna metoda čišćenja tijela od toksina i teških metala. U kadu, napunjenu toplom vodom, dodaj 2 šalice zelene gline. Provedi u kadi 20-ak minuta, neka voda bude što toplija jer to otvara pore, a kroz pore glina prodire u organizam i izvlači toksine i teške metale.

O zelenoj glini ćemo sigurno još pisati jer je čudesna i može se upotrebljavati na razne načine. Primjerice za izradu domaće paste za zube.

To je to – čišćenje organizma od toksina i teških metala neka započne!

čišćenje organizma od toksina i teških metala

Foto: http://flic.kr/p/bZupzq, http://flic.kr/p/9bCmXL

Što misliš o ovom triku?